Ab Weegenaar in Martinikerk Easterein

EASTEREIN

 Ook dit jaar wordt het fraaie Hardorff-orgel in de Martinikerk te Easterein in juli en augustus weer wekelijks bespeeld door bekende organisten.

Donderdagavond 10 augustus om 20.00 uur neemt Ab Weegenaar, organist van de Bovenkerk te Kampen, plaats achter de klavieren. Ab Weegenaar (1953) studeerde fagot aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen. In 1974 sloot hij deze studie af met een onderscheiding voor solospel. Aan hetzelfde conservatorium studeerde hij ook orgel en rondde deze studie af in 1980 als leerling van Wim van Beek. Ook verkreeg hij zijn eerstegraads bevoegdheid als kerkmusicus. Als koorleider studeerde hij af aan de Hogeschool IDE te Gorinchem Als fagottist was Ab Weegenaar werkzaam bij het voormalig Noordelijk Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en als solo-fagottist bij Het Gelders Orkest. Vanwege tijdgebrek heeft hij deze werkzaamheden beëindigd. Als cantor-organist was hij onder meer verbonden aan kerken te Zeerijp,Groningen, Eelde, Leidschendam, Arnhem en de Grote Kerk van Wageningen. Medio 1995 volgde de aanstelling als hoofdorganist van de Bovenkerk te Kampen. Voorts is hij koorleider bij een drietal koren.

Auteur

Joshi Kuiper