Instrumentenparades Koudum, Workum en Bolsward

Sneek

 Muziekschool Koudum, onderdeel van Kunstencentrum Atrium, organiseert in week 21 instrumentenparades voor leerlingen van groep 5 en 6 van basisscholen uit de regio. Docenten demonstreren hierbij allerlei instrumenten. Op dinsdag 24 mei is er een instrumentenparade in Workum, op woensdag 25 mei in Koudum. Bij Muziekschool Koudum en Muziekschool Bolsward (tevens onderdeel van Kunstencentrum Atrium) zijn er in dezelfde week open avonden.

De instrumentenparade in Workum vindt plaats bij Cultureel Centrum De Klameare. In Koudum gaan de basisschoolleerlingen naar Muziekschool Koudum. Elke instrumentenparade duurt de gehele ochtend. Er is een gezamenlijke start met het zingen van een lied. Vervolgens zijn op diverse plekken binnen de locatie demonstraties van ongeveer tien instrumenten, waaronder saxofoon, dwarsfluit, piano, klarinet, gitaar, keyboards, slagwerk, trompet, hoorn en trombone. Ook zang komt aan bod. Op het eind van de ochtend zingen de leerlingen een ingestudeerd lied met begeleiding van de docentenband. Na afloop van de instrumentenparade kunnen leerlingen zich inschrijven voor een gratis proefles van een instrument of zang. De instrumentenparade is van 9.30 tot 11.45 uur. Open avonden: Koudum en Bolsward Vrijdag 27 mei organiseert Muziekschool Bolsward een open avond. Zo'n avond is op donderdag 2 juni in Muziekschool Koudum. Beide evenementen zijn toegankelijk voor alle publiek. Belangstellenden kunnen informatie over het actuele les- en cursusaanbod verkrijgen bij de aanwezige docenten. Verder spelen er leerlingen en bezoekers mogen zelf een instrument uitproberen. De open avond duurt op beide locaties van 19.00 tot 21.00 uur.

Auteur

redactie