Volledige line-up Aaipop bekend

Sneek

Het Aaipop festival Paasmaandag in Nijland wordt geopend door Sascha Elisah.

Afgelopen zondag won Sascha de muziektalentenjacht ‘Aaipop der op út’. Zij nam het tijdens deze talentenjacht op tegen Ben de Ruiter, So bei t, Gjin belies en Mosken. De jury, bestaande uit Reade Rikus, Johannes Rypma en Pieter de Boer, benoemden Sascha tot winnares. Met haar eigen geschreven Friese liedjes vertelde Sascha een persoonlijk en aangrijpend verhaal. Sascha zingt al vele jaren, maar nooit in haar moederstaal. Aaipop der op út gaven haar een houvast om eindelijk eens haar droom werkelijkheid te maken, zingen in haar ‘memmetaal’. De liefde en haar avonturen in Amerika vormden in haar nummers de rode draad. Gewapend met haar gitaar zal Sascha 28 maart om 14.00 uur iedereen kennis laten maken met haar muziek. De band Mosken gaven voor het optreden van Sascha een vlijmscherp optreden weg. Volgens de jury zouden zij de band te kort doen als zij de festivaldag mochten openen. Zij verdienen volgens de jury eerder een plekje later op de dag. Vandaar dat de jury in overleg met het bestuur van Aaipop heeft besloten de band vast te leggen voor het volgende jaar, het 30ste jubileumjaar van Aaipop. Naast Sascha Elisah zal het duo Grytz & Grize, Ljoubjr de Band, Adri de Boer en het duo Weima & van der Werf een optreden verzorgen in het Rockhok op het festivalterrein. Het terrein is ook dit jaar weer te vinden aan de Tramstraat 2a in Nijland. Met maar liefst drie podiums is het terrein bij de Mande weer een prachtige locatie voor het Aaipop festival. In de Teneftertinte zullen de rappers FRGAST & UNABOMBER een optreden verzorgen. Een bijzonder optreden want deze twee artiesten zijn voornamelijk bekend van hun eigen studio opnames. Speciaal voor Aaipop geven zij een live optreden weg. Ook Sjoerd & Sieberein, NNB, Tiger fan Greonterp en Troubadour Bruno met de band Exposure zullen in de Teneftertine optreden. Na het winnen van Aaipop der op út in 2014 is Bruno niet meer weg te denken in de Friese troubadourwereld en staat hij opnieuw op Aaipop. Naast deze twee bekende Aaipop podiums zal er dit jaar een nieuw podium verschijnen op het festival. De Tongertinte doet zijn intrede. Deze donkere, knusse, ‘zwaar weer’ tent zal het decor vormen voor de bands Reizger, Skraal, Jan Nota, Jitiizer en Sipke de Boer met zijn band. Voor kaarten kan iedereen terecht in Nijland. Zowel in de Herberch fan Nijlân als in de Mande zijn voorverkoop kaarten te krijgen voor maar €17,50. Ook in de Primera van Bolsward en online via www.aaipop.frl zijn kaarten te krijgen. Aan de deur kosten de kaarten €22,50.

Auteur

redactie