Schakers Westergoo boeken eerste externe zege

BOLSWARD - Het zat de spelers van het eerste viertal van schaakclub Westergoo tot dusverre niet mee. Keer op keer leden ze een nederlaag maar dinsdag was daar dan toch eindelijk de eerste overwinning. In het eigen Convent werd het Stienser Jurjen Tolsma met 2,5-1,5 verslagen.

Fokke de Boer won zijn partij en Jan Nota, Jos Dölle en HarmJan Dijkstra speelden remise. Of daarmee de degradatie is afgewend is maar zeer de vraag. Westergoo staat stijf onderaan. Om nog een kleine kans op lijfsbehoud te maken zal ook de laatste wedstrijd gewonnen moeten worden.

Westergoo III deed dit jaar volop mee om het kampioenschap. Afgelopen dinsdag stond de wedstrijd van de waarheid op het programma: thuis tegen Riijs II. Het liep uit op een teleurstelling. Aan bord 1 wist Sibbele Bonthuis weliswaar te winnen en aan 2 speelde Taeke Bergsma remise maar aan drie en vier moesten Piet Sikma en Lambertus Hylkema in het stof bijten. Titel naar de Gaasterlandse bossen.

Intern werden er nog vijf partijen gespeeld. Vier keer zegevierde de zwarspeler: Verheggen (tegen De Leeuw), Van der Pal (tegen Bottema), Viersma (tegen Leeverink) en Hageman (tegen Altena) toonden aan that black can be beautiful. Alleen de met wit spelende Banning zegevierde over Stornebrink. Er wordt nog tot eind april in het Convent geschaakt.