Voorspeelavond bij Muziekschool Bolsward

BOLSWARD - Kunstencentrum Atrium organiseert op vrijdag 22 maart een voorspeelavond bij Muziekschool Bolsward. In Ons Gebouw in Bolsward treden beginnende en ervaren leerlingen op. De voorspeelavond is vrij toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Gitaarleerlingen van Jan Calf spelen deze avond op zowel de akoestische als elektrische gitaar. Ook doen er leerlingen van piano- en keyboarddocent Willem Aukema mee. Zo laat Maaike Dijkstra ‘Good Old Fashioned Loverboy’ van Queen op piano horen en Doutsen Regnerus ‘Music’ van John Miles.

Rooske de Jong speelt op piano ‘All of Me’ en zingt er ook bij. Verder laten beginnende leerlingen van slagwerkdocent Hendrik Dullemans en zangdocente Jannie Brandsma horen wat ze kunnen.

Samenspeelweken

De voorspeelavond vormt tevens de afsluiting van de samenspeelweken bij Muziekschool Bolsward. Beginnende leerlingen hebben de afgelopen weken les gehad in een groep met verschillende instrumenten. Zij doen tijdens deze periode ervaring op in het met elkaar spelen in een band. Twee bands die hier aan deelnamen treden tijdens de voorspeelavond op.

Onder leiding van docent Klaas Zijlstra zijn de afgelopen weken diverse bekende popnummers ingestudeerd, zoals ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran en ‘Duurt te lang’ van Davina Michelle.