Bolswardse Renée Wiersma speelt in korte film over social media verslaving

BOLSWARD - Bolswardse Renée Wiersma speelt een hoofdrol in ‘Connection Down’, een korte film over social media verslaving. De film is een initiatief van filmmaker Kilian Harkema om men zich bewust te maken van de gevolgen van het overmatig gebruiken van social media.

Renée vertolkt de rol van Anna, een jong meisje dat zich door het verlies van haar moeder gericht heeft tot haar leven op haar smartphone.

Ze laat met haar rol zien hoe gevaarlijk het kan zijn om jezelf af te sluiten van de echte wereld en menselijk contact te verliezen wanneer je te afhankelijk wordt van je smartphone.

Afgelopen november is er een crowdfunding actie opgezet waarmee het doelbedrag is binnengehaald om de film te maken. Met een minimaal budget is er een talentvol team samengesteld dat in januari in Warns en Sondel de korte sciencefiction film heeft geproduceerd.

Op 14 maart staat de première gepland op NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden, voordat de 8 minuten durende film de wereld overgaat. Het eindproduct is inmiddels al aangemeld bij meer dan 40 filmfestivals wereldwijd. De film is nog niet publiekelijk te bekijken, maar nieuws over de film valt te volgen via www.clanstatepictures.com.