Nijland verliest van effectief BCV

NIJLAND - VV Nijland verloor zaterdag van een uiterst effectief BCV. De koploper kwam net voor de pauze op voorsprong, zette na rust even aan en won met 0-3.

Met de herstelde Sjoerd Teake Kooistra op rechtsback en Silvan Kooistra op rechtshalf nam Nijland het zaterdag op tegen koploper BCV. Eerder dit seizoen pakte Nijland nog op knappe wijze een puntje tegen de Burgumers (2-2). Onder moeilijke weersomstandigheden slaagde de thuisploeg er nu niet in om het BCV echt lastig te maken.

Met de wind in de rug had Nijland in de eerste helft toch op voorsprong kunnen komen tegen de nauwelijks punten morsende koploper. De afstandsschoten van Jildert de Boer en Fokke Jan Kooistra werden op fenomenale wijze gepakt door BCV-doelman Arjen Tolman. De goal van Mente de Boer - uit een voorzet van Bouke Poelsma - werd vanwege buitenspel afgekeurd. De 0-1 van Harmen Vietstra ging om diezelfde reden ook niet door.

Net voor de pauze kwam BCV op voorsprong. Dat gebeurde uit een van hun spaarzame uitbraken in het eerste bedrijf. Met de wind er vol op kwam de koploper nauwelijks op de helft van VV Nijland. Peter van Dalfsen redde in eerste instantie nog prachtig, waarna de thuisploeg de bal niet uit de 16 kreeg. Op het schot van Cor Pieter Pander was Van Dalfsen vervolgens kansloos.

In de tweede helft konden de Nijlander ambities om nog iets van de wedstrijd te maken al snel de prullenbak in. Gesteund door de wind gaf BCV even flink gas. Dat resulteerde in twee snelle treffers van de razendsnelle en behendige Harmen Vlietstra. Eerst schoot hij de bal beheerst in de verre hoek (binnenkantje paal), vervolgens rondde hij koeltjes af na goed voorbereidend werk van Cor Pieter Pander.

BCV nam vervolgens gas terug en verder leed bleef Nijland bespaard. De koploper vond het na de 0-3 wel welletjes en wist dat het weer 3 punten kon bijschrijven. De koploper creëerde zaterdag niet heel veel kansen, maar sloeg wel drie keer genadeloos hard toe.

De thuisploeg trachtte met aardige combinaties nog iets van de wedstrijd te maken. Jildert de Boer probeerde met een mooie stift de eretreffer te noteren. Keeper Tolman kon de bal nog net tot corner verwerken. Even later kreeg invaller Pier Gerbrandy - hij keerde terug na blessureleed - nog een mooie kans om er 1-3 van te maken. Na een vlotte aanval via Nico Pieter Bonnema en Jarin de Jong stuitte de harde poging van Gerbrandy op de vuisten van de uitblinkende doelman Tolman.

Na een goede serie - 10 punten uit 4 wedstrijden - weet Nijland weer wat verliezen is. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen SC Veenwouden op het programma.