Blauwpoortsbrug vanaf woensdag bijna drie weken gestremd

Bolswarders opgelet: de Blauwpoortsbrug is vanaf woensdag bijna drie weken gestremd voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel passeren.

BOLSWARD De Blauwpoortsbrug, de verbinding tussen het centrum van Bolsward en de Harlingerstraat, moet gerepareerd worden. Hierdoor is de brug van woensdagmorgen 13 maart tot maandagmorgen 1 april dicht voor gemotoriseerd verkeer. Tevens kan de brug in die periode niet bediend worden voor de scheepvaart. Fietsers en voetgangers kunnen er nog wel over heen.

De werkzaamheden zijn noodzakelijk omdat er schade is ontdekt aan het beweegbare deel van de brug. ,,De noodzakelijke reparaties hebben ons ook verrast”, schrijft de gemeente in een brief aan ondernemers in Bolsward. ,,Om de brug veilig te houden en om calamiteiten te voorkomen tijdens het zomerseizoen, is het nodig snel te handelen.”

Na de zomer zullen nog meer en ingrijpender werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Blauwpoortsbrug, zo meldt Súdwest in diezelfde brief. ,,Deze werkzaamheden zijn van langere duur en vergen langere voorbereidingstijd. We verwachten dat de brug na de zomerperiode ongeveer drie maanden dicht zal zijn voor alle verkeer.”

In de periode dat de brug dicht is, zijn er omleidingsroutes. Deze routes worden met gele borden aangegeven. De omleidingsroutes zijn afgestemd met de wijkvereniging Blauwpoortsbrug, Vereniging Ondernemend Bolsward, Platform Bolsward, Arriva en de nood- en hulpdiensten.