Extra voorstelling Bolsward Cabaret: Erik van Muiswinkel op 25 mei in Ons Gebouw

BOLSWARD - Bolsward Cabaret heeft een extra voorstelling ingelast. Erik van Muiswinkel komt op 25 mei naar Ons Gebouw. Hij speelt zijn voorstelling ‘Buigt Allen Mee Voor Drs. P.’

,,Ons Gebouw: een cultureel centrumpje met geen echte kleedkamer en ook nog eens vloerbedekking op het toneel. Je moet wel gek zijn om daar op te treden. Maar wat wij zelf al wisten, wordt nu ook steeds bekender bij de bekendere cabaretiers. Het is daar gewoon leuk optreden. Youp van ‘t Hek komt tegen alle regels in twee jaar achter elkaar en nu vroeg Erik van Muiswinkel of hij weer terug naar Bolsward mocht komen om een try-out te spelen van zijn nieuwste voorstelling. Omdat wij kwaliteit kunnen waarderen, hebben wij ingestemd. Maar ja, toen Erik dat vroeg, was het seizoensprogramma al klaar. De abonnementen en kaarten waren gedrukt. Dus dan maar als extra voorstelling”, zo verklaart Bolsward Cabaret de seizoensbonus.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P.

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Hij schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden.

Die schatkist moet uitgediept. Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019, zijn honderdste geboortejaar, het volle pond.

Buigt Allen Mee Voor Drs. P brengt zijn leven, zijn verhalen en zijn werk samen in een kleine zaal- voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen.

Kaartjes zijn vanaf 14 mei te verkrijgen bij de Expert in Bolsward.