Patyna opent deuren in Week van Zorg en Welzijn

BOLSWARD - In de Week van Zorg en Welzijn, van 11 tot en met 16 maart, nodigt zorgorganisatie Patyna belangstellenden uit om een kijkje achter de schermen te nemen bij één van haar locaties. Maar liefst negen locaties openen de deuren. Iedereen, die de ouderenzorg wil beleven, is welkom.

Belangstellenden kunnen zich laten informeren over alle zorg- en woonmogelijkheden van Patyna. Ook is er volop informatie over leren, werken en vrijwilligerswerk. Bovendien vinden er rondleidingen en diverse activiteiten plaats. In woonzorgcentrum Nij Mariënacker in Workum organiseren leerlingen van het Marne College, afdeling Sport en Dienstverlening, vrijdag een oud-Hollandse spelletjesmiddag voor de bewoners.

Ook in woonzorgcentrum Nij Dekama in Weidum staan de deuren wagenwijd open. ,,Wat gebeurt er allemaal op een locatie in de ouderenzorg? Dat willen we graag laten zien in de Week van Zorg en Welzijn”, aldus Foekje Bakker, teamleider Nij Dekama in Weidum.

In Bolsward doen de locaties Bloemkamp, Floridusstate, Huylckenstein, It Menniste Skil mee. Deze verzorgingshuizen zijn zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur toegankelijke voor belangstellenden.

In Week van Zorg en Welzijn openen meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland hun deuren voor het grote publiek.