‘Dansen’ centraal in volgende bijeenkomst Parkinson Café

BOLSWARD - De volgende bijeenkomst in het Parkinson Café in verzorgingshuis Bloemkamp staat in het thema van dansen. Op 14 maart wordt een praktijkles ‘dansen met Parkinson’ gegeven door docente Trudi Nolte.

Het doel van de lessen is de levenskwaliteit te verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat dansen een positief effect heeft op mensen met de ziekte van Parkinson. Dans verbindt zowel sociaal, medisch als cultureel. Niet alleen voor de mensen zelf, maar ook tussen de professionals.

De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen, ook partners, vrienden en vriendinnen zijn welkom. Wanneer er na deze dansles genoeg belangstellenden zijn, kan er mogelijk ook in Bolsward een dansgroep starten.

Het Parkinson Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, familieleden en mantelzorgers. In een ontspannen sfeer worden er onderwerpen besproken die te maken hebben met de ziekte van Parkinson.

Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunnen bezoekers in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten.

De bijeenkomsten zijn iedere tweede donderdag van de oneven maanden van 15.00-17.00 uur in de kapel van woon-zorg- en behandelcentrum Bloemkamp.