Uitverkochte eerste Bolsward Live! smaakt naar meer

BOLSWARD - ,,Dit is een mooie start van een nieuw evenement in Bolsward”, besluit Peter Wiersma zijn nabeschouwing op de eerste editie van Bolsward Live!.

De voorzitter van de organiserende Stichting BOP is uitermate tevreden over het nieuwe muziekevenement, dat zaterdagavond plaatsvond in een uitverkochte Groene Weide. ,,Dit had ik niet aan zien komen”, doelt hij op de stormloop op kaarten die zich de laatste dagen ontwikkelde. ,,Het was de eerste editie. Bij 250 was ik ook al blij geweest.” De Groene Weide was nu met vierhonderd bezoekers (waarvan vijftig muzikanten) goedgevuld. ,,Ik heb nog zo veel mensen moeten teleurstellen..” De blik is daarom al gericht op volgend jaar. ,,Dan gaan we misschien wel naar twee avonden, of een zondagmiddag er bij”, denkt Wiersma hardop.

De intiemere opzet die de organisatie voor ogen had, kwam goed tot uiting. ,,Het concept was goed en sluit beter aan bij de muzikanten. Juist deze setting is erg gaaf. Een stuk gemoedelijker. Ik hoop dan ook dat we in De Groene Weide kunnen blijven. Die zaal is heel geschikt.”

Het moment voor een volgende editie is nog niet vastgesteld, maar dat hoeft volgens Wiersma ook niet. ,,Het hoef niet per se op een bepaalde datum. Het kan bijvoorbeeld ook eens in september.” Over muzikanten hoeft hij zich in ieder geval geen zorgen te maken. ,,Iedereen die meedeed wil volgende keer weer meedoen.”