D-examenkandidaten treden op bij BOOG-concert in Bolsward

BOLSWARD - Elf leerlingen van Kunstcentrum Atrium die opgaan voor het D-examen treden zondag 10 maart op in de Doopsgezinde Kerk in Bolsward. Ook een D-kandidaat van Seewyn Kunsteducatie speelt mee.

Het concert met uiteenlopende instrumenten en muziekstijlen wordt georganiseerd door Stichting BOOG Bolsward. Het D-examen is het hoogste examen op een muziekschool. Het BOOG-concert begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

De afstudeerders van Kunstencentrum Atrium zijn leerlingen van Bert Liefers (hoorn), Jeannette Valkema (dwarsfluit), Jantsje Westra (saxofoon), Miriam Stoffelsma (saxofoon), Marten Miedema (trompet/bugel), Tseard Verbeek (trompet/bugel) en Andries Kramer (trompet/bugel).

Zij hebben de afgelopen jaren een aanzienlijk curriculum doorlopen. Door het geven van een concert wennen de kandidaten aan het optreden op hoog niveau voor een publiek. Bert Liefers begeleidt de leerlingen op piano.

Kunstencentrum Atrium verzorgt lessen en cursussen in de gemeente Súdwest-Fryslân, Seewyn Kunsteducatie in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen.