V.U.T. fietsclub Bolsward gaat weer ‘Vrolijk Uit Toeren’

BOLSWARD - De V(rolijk) U(it)T(oeren) fietsclub uit Bolsward is inmiddels een bekend verschijnsel op de fietspaden en wegen rond Bolsward en wijde omgeving.

Al meer dan 20 jaar wordt er al door de club met elkaar gefietst en op donderdagmiddag 7 maart wordt weer de eerste route dit jaar gefietst. Niet de snelheid staat voorop maar het gezelligheidsaspect om met elkaar uit fietsen te gaan is de belangrijkste peiler van de club. Dit kan zowel op een gewone fiets of op een e bike.

Tijdens de fietstocht wordt er ook geregeld gewisseld zodat men niet de hele tocht naast dezelfde persoon fietst, dus er is onderweg altijd wel stof tot een gesprek. Uiteraard wordt er ook een paar keer gepauzeerd tijdens de tocht. Dit gebeurt dan op mooie plekjes in de natuur of in een klein dorpje.

Dit jaar staan er 35 verschillende routes op het programma, variërend van 25 tot 40 kilometer. Op het programma staat ook, als uitstapje, een tocht om met elkaar elders in de provincie te fietsen.

Belangstellenden die mee willen fietsen kunnen zich op 7 maart om 13.30 uur op Plein 1455 melden om de eerste tocht van 25 kilometer mee te fietsen en anders op één van de volgende donderdagmiddagen.