Eerste Bolsward Live nadert: ‘Ik heb er een goed gevoel bij’

BOLSWARD - ,,Ik heb er een goed gevoel bij en ik heb er heel veel zin in.” Aan het enthousiasme van Peter Wiersma zal het niet liggen. De voorzitter van stichting BOP kijkt uit naar de eerste editie van Bolsward Live!, die zaterdag plaatsvindt.

De kaartverkoop loopt ‘lekker’: ongeveer de helft van de maximaal vierhonderd kaarten is verkocht. Vrijdagavond volgt de generale repetitie en dan is het zaterdagavond vanaf 21.30 uur showtime. Vijftig muzikanten uit Bolsward en omstreken staan dan op de planken in de Groene Weide.

,,Iedereen heeft er enorm veel zin in om dit voor en met Bolsward samen te doen”, aldus Wiersma. ,,Het belooft een hele mooie verrassende avond te worden met veel bekende Bolswarders en nieuw opkomend talent. Bolsward Live! is ons oude evenement OlieBOP in een nieuw jasje.”

Want zo zat het immers: het bestuur vond het tijd om OlieBOP te laten voor wat het was. Er volgde een nieuwe datum, locatie én naam. ,,Met de nieuwe insteek van Bolsward Live! hopen we op meer intimiteit en interactie en hopen we de muziekscene weer in ere herstellen. Het zou ontzettend mooi zijn als de zaal vol zit met publiek om de deelnemers aan te moedigen en er een groot feest van te maken. Wij zijn tevreden als de muzikanten een topavond hebben gehad en de zaal gevuld is met publiek die net zo enthousiast zijn als wij dat zijn”, besluit Wiersma.