Eerste editie Winter Wandeltocht doet naam geen eer aan

BOLSWARD - De eerste editie van de Winter Wandeltocht in Bolsward deed zijn naam niet echt eer aan. Althans: het eerste gedeelte van de titel verviel door de lenteachtige weersomstandigheden. Meer dan een luxeprobleem was het niet voor de bijna 250 deelnemers en de organisatie. ,,Het was super. Hartstikke leuk”, kijkt initiatiefnemer Marcel Weijers dan ook tevreden terug. ,,We hebben veel goede en leuke reacties gehad. En het was prachtig weer.”

De belangstelling viel bij de puzzeltocht voor de jeugd en de kortste afstand (5 kilometer) met zo’n dertig lopers iets tegen. ,,Dat is wel jammer”, vindt Weijers. Op de dubbele afstand (10 km) werd ook het aantal deelnemers verdubbeld. De tocht over 15 kilometer bleek het populairst: hier schreven zich meer dan honderd wandelaars voor in. Deze ging via de Bolswarder nieuwbouwwijken richting Burgwerd en via het Trekpad terug naar de ‘finishplaats’: sporthal De Middelzee.

De tocht in Bolsward geldt als einde van een serie van drie. Eerdere soortgelijke evenementen vonden plaats in Grou en Heerenveen. Het doel: geld ophalen voor Villa Joep en de Stichting Spotlights. Eerstgenoemd doel is onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Stichting Spotlights zamelt geld in ten behoeve van organisatie van gratis evenementen voor kinderen op het gebied van cultuur, sport en actieve vrijetijdsbesteding.

Concreet houdt dit in Bolsward in dat er, waarschijnlijk in de eerste weken van de zomervakantie, een gratis evenement wordt georganiseerd voor kinderen uit de buurt. ,,Met springkussens, een touwslingerbaan en een zwembad”, noemt Weijers als voorbeelden. De exacte datum volgt. ,,Dat gaat in overleg met de Bolswarder basisscholen.”