Aggie van der Meer (92) met de Andersons in Podium Pingjum

PINGJUM - Met de voorstelling ‘Hier Dooft Niets’ brengen de Andersons verwondering naar Friesland. Zaterdag 2 maart is de voorstelling te zien bij Podium Pingjum met als gast schrijfster Aggie van der Meer (92) uit Bolsward.

In het theaterconcert ‘Hier Dooft Niets’ van de Andersons gaat het over verwondering. Een begrip dat ze opnieuw ontdekten toen ze een nieuwe huisgenote kregen: de jongste non van Nederland.

Het concert gaat over opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen en verhalen vol levenslust, liefdeslust en troost trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid.

En dat doen ze niet alleen: elke voorstelling nodigen ze ook een bijzondere gast uit, die als onderdeel van dit theaterconcert op eigen wijze een theatrale bijdrage levert.

Dat het nooit te laat is om je dromen na te jagen en daar ook nog eens succesvol in te worden bewijst Aggie van der Meer. Zij begon pas op latere leeftijd met schrijven en ontving in 2011 de prestigieuze Piter Jellesprijs voor haar historische familieroman Oerfeart.

Zij vertelt tijdens de voorstelling over wat haar verwondert, inspireert en beweegt. Eerder maakten De Andersons samen met Arjen Lubach de voorstelling Stockholm Sneeuwt en brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk. Daarnaast speelden ze als zangers en theatermakers in diverse producties (o.a. in ‘Verboden te Lachen’ van en met Herman van Veen en ‘Het Vreemdelingenlegioen’).