Briljanten huwelijk in Bolsward

BOLSWARD - Het echtpaar Ferry Siemensma (94) en Annie Koelmans (90) uit Bolsward viert volgende week haar briljanten huwelijk. Dan is het 65 jaar geleden dat zij elkaar in de kerk het jawoord gaven. Twee weken eerder trouwden zij al op het toenmalig gemeentehuis.

Tweelingzusjes van de bruid, die uit Amsterdam komt, werden tijdens de hongerwinter in 1945 gastvrij ontvangen in Friesland bij het gezin van de bruidegom. Na de oorlog onderhielden de wederzijdse ouders een warme vriendschapsband en leerden Ferry en Annie elkaar kennen.

Omdat ze elkaar maar één keer maand een paar uurtjes zagen verhuisde Annie naar Sneek om in de huishouding en winkel te werken. Door het overlijden van haar moeder werd ze al snel teruggeroepen naar Amsterdam om daar het gezin draaiende te houden, maar de liefde bleef sterk.

Ze trouwden in februari 1954 en Ferry begon, na een aantal jaren in het slagersvak te hebben gewerkt, zelfstandig een bever- en later een nertsfokkerij aan de rand van Bolsward in de 1e Hollandiastraat.

Toen hij vanwege stadsuitbreiding met zijn bedrijf moest verhuizen stapte hij over naar de varkenshouderij op Sieswerd bij Hichtum.

Het echtpaar kreeg één dochter en vijf zonen, ze hebben negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Nadat ze beide meer dan 60 jaar in de 1e Hollandiastraat hebben gewoond, verblijven ze nu al enkele jaren naar volle tevredenheid in een aanleunwoning van Huylckenstein aan de Trochreed.

Hun beider gezondheid laat een groot feest het niet meer toe, daarom vierden ze het in familiekring.