SC Bolsward (za) stunt met winst op koploper

BOLSWARD - De voortekenen waren niet al te rooskleurig, maar SC Bolsward (za) heeft zaterdag voor een stunt gezorgd door te winnen van koploper SWZ Boso Sneek.

Aanvoerder Bart Gietema zorgde na een klein half uur spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. En wat voor één. De spits legde aan voor een vrije trap op een meter of twintig van het doel van de Snekers en timmerde de bal onhoudbaar in de winkelhaak: 1-0.

De bezoekers misten een aantal vaste krachten, maar trainer Niels Boot -zoon van oud-Bolswardiatrainer Loet- kan het hele seizoen al beschikken over een sterke selectie. De thuiswedstrijd, eind september, werd dan ook gemakkelijk gewonnen (3-0).

Zaterdag ging het anders. De gasten drongen wel aan, maar SC Bolsward hield zich goed staande. En anders was er altijd nog de goed keepende doelman Kevin Huizinga die onpasseerbaar bleek. De thuisploeg zag zelfs twee zuivere doelpunten van Marvin Dijkstra afgekeurd worden. De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot bij de Bolswarders.

De onverwachte driepunter is daarom niet minder welkom. Door de zege neemt de ploeg van Mayco Schulte afstand van de ‘gevarenzone’. Het verschil tussen de nacompetitieplekken en de huidige achtste stek van de Bolswarders is vier punten.

Foto’s: Wilfred de Bruijn.