SC Bolsward (zo) likt wonden na verlies tegen Franeker

BOLSWARD - SC Bolsward (zo) trad zondag thuis aan tegen SC Franeker. Het team van Arnold Haanstra begon volle goede moed aan deze Friese derby, maar stond na 90 minuten wederom met lege handen. Na een 2-1 ruststand was de eindstand 2-4 in het voordeel van de tegenstander uit Franeker. En over de gehele wedstrijd viel op deze uitslag niets af te dingen.

De derby was enigszins beladen na het besluit van Franeker om komend seizoen met één prestatieteam verder te gaan, waarbij op een algemene ledenvergadering is gekozen voor de zaterdag als speeldag. Ook in Bolsward zijn geluiden om in de toekomst een keuze te maken tussen zaterdag of zondag. Tot heden heeft het bestuur van SC Bolsward deze keuze niet willen maken en wilde men deze ontwikkeling aan ‘het voetbal’ over laten. En de roep voor één prestatieteam wordt vanuit hetzelfde voetbal ook in Bolsward steeds luider.

SC Bolsward begon enigszins gehavend aan de wedstrijd door diverse afwezigen, maar ook Franeker miste enkele vaste krachten. Bolsward keek al snel tegen een 0-1 achterstand, maar wist deze voor rust om te buigen naar een 2-1 voorsprong via goals van Cas Flapper (1-1) en Ozgur Akkus (2-1). Beide goals vielen na mooie aanvallen en goede combinatiespel over meerdere schijven. De 2-1 was tevens ruststand.

Vlak na rust kreeg aanvoerder Akkus de kans op de 3-1, maar hij faalde jammerlijk voor de thuisploeg. Akkus schoot de bal direct vanuit de lucht hard op het Franeker doel, maar de keeper van Freno wist te inzet te keren. Deze misser bleek het keerpunt in de wedstrijd.

Franeker trok het initiatief naar zich toe en SC Bolsward werd op het middenveld overlopen. Vanuit de zijkanten (met namede rechterzijde van Franeker) kwamen meerdere gevaarlijke voorzetten en Osman Bozkurt kwam conditioneel tekort om zijn directe tegenstander af te stoppen. Binnen 5 minuten kantelde de wedstrijd van 2-1 naar 2-3. Toen zo’n tien minuten voor tijd de 2-4 viel, was de wedstrijd helemaal gespeeld.