Kunstwerkjes maken in bibliotheek met 3D-pen

REGIO - Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen in de Bibliotheken in Bolsward, Koudum, Makkum, Wommels en Workum aan de slag met de 3D-pen. Met een 3D-pen kan vrijwel alles gemaakt worden; van woorden tot hele kunstwerken.

Dit in tegenstelling tot een 3D-printer die een voorgeprogrammeerd product maakt. Het schrijven gebeurt met gesmolten plastic. Het is leuk om te doen en wie wat oefent kan hele aardige resultaten behalen.

Deze leuke en leerzame middag is in alle Bibliotheken van 15.00 tot 16.00 uur. Op maandag 18 februari in Wommels, op dinsdag 19 februari in Bolsward, op woensdag 20 februari in Workum, op donderdag 21 februari in Makkum en op vrijdag 22 februari in Koudum.

Leren programmeren

Vrijdag 22 februari van 16.00 tot 17.30 uur kunnen kinderen van 7 -17 jaar leren programmeren in de Bibliotheek van Bolsward. Denk hierbij aan websites, games, apps of zelfs robots.

Programmeurs in de dop en alle kinderen met nieuwsgierigheid naar techniek voelen zich als een vis in het water bij CoderDojo, zoals het programma luidt. Aanmelden is verplicht, dit kan via de website van de bibliotheek: www.coderdojo-marenfean.nl. Het uitgeprinte ticket moet getoond worden bij binnenkomst. Deelname is gratis.