Dijkstra Draisma wint Koning Willem I Prijs

NIJMEGEN - Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. heeft de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB gewonnen. Dit werd maandagavond bekendgemaakt tijdens de officiële uitreikingsceremonie in Stadsschouwburg Nijmegen. De prijs werd uitgereikt door staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer en voorzitter van de Koning Willem I Stichting: Klaas Knot. Directeur Biense Draisma nam de prijs in ontvangst.

Keijzer roemde de vooruitstrevendheid van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid en industrialisering. Keijzer noemde Dijkstra Draisma een ,,voorbeeld en een voorloper in een branche waarvoor enorme uitdagingen liggen”. Met het winnen van de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB laat Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. uit het Friese Bolsward de ondernemingen AAE B.V. uit Helmond en Apollo Group B.V. uit Coevorden achter zich.

Biense Dijkstra: ,,Succes betekent voor ons blijven innoveren en aanpassen aan de veranderingen in de wereld om ons heen. Dit lukt alleen met een bedrijf wat helemaal in haar kracht staat met tevreden medewerkers, die doen waar ze goed in zijn. Wij zijn enorm trots op dit resultaat en kunnen niet wachten om morgen, na gebak, aan de slag te gaan met ons gezamenlijke doel om in 2030 50% klimaatneutraal te zijn. Dat is slechts voor 20% een technische, maar voor 80% een sociale uitdaging. Daar gaan we ons best voor doen, met ondersteuning van deze prijs.”

De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’ uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.