Serious Request | Epke Zonderland sluit de deur van het Glazen Huis

Leeuwarden - Epke Zonderland gaf woensdagavond de officiële aftrap van Serious Request door de toegangsdeur van het Glazen Huis op slot te draaien.

De Olympisch kampioen turnen, en sportman van het jaar 2013, stond de dj's Coen Swijnenberg, Giel Beelen en Paul Rabbering al op te wachten toen ze onder de klanken van de Britse band Bastille naar hun onderkomen voor de komende week liepen. Een grote haag van Rode Kruis-vrijwilligers scheidde hen van het overvolle plein. ,,Het is heftig om te voelen hoe iedereen nu al zo verbonden is met de actie", zei Giel Beelen toen hij eindelijk achter de microfoon stond. Ook Paul Rabbering prees het publiek. ,,Het gaat zwaar worden, maar Leeuwarden gaat ons er wel door heen trekken."

Eerste Request

Omdat Epke Zonderland de deur sloot, kreeg hij ook de eer om de allereerste Serious Request-plaat aan te vragen. Hij koos voor 'Survival' van Muse. Het anthem van de Olympische Spelen van 2012. ,,Ik vond het wel een passende titel", zei Zonderland. ,,Ook omdat we zoveel mogelijk kinderen willen helpen te overleven." Hij liet de dj's overigens niet met lege handen achter. In een hoek lag een cheque van 5000 euro van zijn sponsor M-line. Foto's Irene Bijlsma en 3FM. http://youtu.be/hfVG7_hnRak