Les Rigolaux: van koor naar zangplatform

Sint Nicolaasga - Theater- en operettekoor Les Rigolaux groeit steeds meer uit tot een organisatie waarin alle koorleden hun inbrengen hebben en hun verantwoordelijkheid nemen. Het koor ontwikkelt zich naar een zangplatform waarbij nieuwe groepen zich kunnen en mogen aansluiten, ook van andere leeftijden, om met elkaar muziek te maken.

Dat vertelde voorzitter Johannes van der Veen tijdens de nieuwjaarsreceptie van Les Rigolaux in Hotel-restaurant De Oorsprong in Sint Nicolaasga. Binnen Les Rigolaux zijn inmiddels dertien teams gevormd, die allemaal hun eigen taak hebben. Van der Veen:,,We creëren zo betrokkenheid bij de vereniging, waardoor iedereen wil mee doen en er graag bij wil horen. Het gaat tenslotte om de muziek, dat is het hart van de vereniging.”
 Tijdens de receptie werd er teruggekeken naar 2014, naar de prachtige voorstellingen van 'Victor Hugo en Les Misérables' in de theaters van Sneek en Lemmer. De leden ontvingen allen een DVD met de laatste voorstelling in Sneek. 
 Natuurlijk werd er ook vooruit gekeken naar het nieuwe jaar 2015. Zo werd er een nieuw contract getekend met Martina Hilarides, de artistiek leider van het koor. Hierdoor is het koor de komende twee jaar verzekerd van haar enthousiaste, muzikale en professionele leiding. Ook met Wilma de Boer werd een overeenkomst als vaste repetitor/invaldirigente gesloten.

Learn to sing

Het jaar 2015 brengt het koor weer nieuwe uitdagingen. Naast de reguliere koorrepetities staan de volgende activiteiten op de rol: In januari en februari worden 6 avonden 'learn to sing' activiteiten aangeboden voor zowel leden als niet leden. In maart is er gelegenheid om solo en ensemblecoaching te volgen.

Masterclass

In april staat er een Masterclass op het programma en in juni zal er een Koffieconcert gehouden worden. In december zal er opnieuw een Kerstconcert worden gegeven.
Daarnaast is er de mogelijkheid solo of met een groepje zanglessen te volgen. Kijk voor het programma ook op www.lesrigolaux.nl Les Rigolaux is een groep van vijftig verschillende mensen, uit Sudwest Fryslân, De Friese Meren, Heerenveen, de Stellingwerven en Smallingerland. In het bijzonder zijn nog enkele extra heren welkom.