Bolswarder Rudy Bouma maakt videodagboek van hulp vrijwilligers bij vluchtelingenstroom

BOLSWARD - Cameraman Rudy Bouma (22) uit Bolsward reist 26 oktober samen met 38 vrijwilligers af naar het Griekse Lesbos. Tot en met 2 november houdt hij ter plaatse voor de stichting Live for Lives Foundation een videodagboek bij over vrijwilligers, die er vluchtelingen helpen.

,,Een unieke en spannende gebeurtenis", zegt Bouma, die zijn reis bekostigen via sponsoracties en giften. Het dagboek gaat over de mensen die momenteel massaal op de vlucht zijn voor geweld en oorlog. In de wereld worden massaal acties op touw gezet om zoveel mogelijk geld op te halen. Namens de stichting Live for Lives Foundation gaat Bouma van de vluchtelingenstroom samen met de vrijwilligers een videodagboek bijhouden. In het dagboek komt naar voren wat vrijwilligers doen midden in de situatie op Lesbos en onder welke omstandigheden zij werken en leven. In totaal worden zeven uitzendingen opgenomen. ,,Het doet mij veel om te horen onder welke omstandigheden vluchtelingen leven. Voor mij is het een unieke kans om mijn grenzen te verleggen en mijn levenservaring uit te breiden. Wij zijn erg benieuwd naar wat ons staat te wachten. Het zal vast moeilijk en emotioneel worden", zegt videomaker Bouma.

Matthijs Boelens

Eén van de vrijwilligers is Matthijs Boelens uit Bolsward. Ook voor hem wordt het een spannende ervaring. Boelens zat al een tijdje te denken of hij daadwerkelijk iets kan betekenen om bij te dragen met hulp aan de vluchtelingenproblematiek. Boelens: ,,Om iets te kunnen betekenen, lijkt het mij een goed plan om de gezinnen met kinderen fysieke hulp te gaan bieden in de vorm van vermaak, eten en drinken." Het videodagboek wordt dagelijks geplaatst op You Tube. De video's worden verspreid op de sociale media van onder andere de Live for Lives Foundation, Friesland Actueel en mogelijk via Omrop Fryslan en GPTV.