Damclub De Skyfkes Blauwhuis houdt groot toernooi

BLAUWHUIS - Damclub De Skyfkes uit Blauwhuis heeft zaterdag 19 september een groot damtoernooi gehouden in clubhuis SieSa.

Dat stond in het teken van: de viering van het 40-jarig bestaan, het houden van een damwedstrijd voor keten, tijd voor een nieuwe damstunt en ledenwerving om het aantal competitiespelers te vergroten. Er werden daarom in juni zo’n driehonderd uitnodigingen verstuurd naar leden en oud-leden met de vraag om een team van vier spelers te vormen. Ook werden in de zomervakantie bijna alle keten benaderd om alvast te oefenen voor de keten-competitie, ook met teams van vier spelers. Dat leverde in totaal zestien teams op. Waaronder vijf keetteams, een Walinga-team met familieleden van mede-oprichter Hiele Walinga en een team van damveteranen met onder anderen Toon Popma, Ernst Halley en John Weel. De teams werden vanaf 14.00 uur welkom geheten met koffie en damgebak beschikbaar gesteld door Bakkerij Popma. Daarna heette de voorzitter iedereen welkom, met een speciaal welkom voor de ereleden Toon Popma, Jan Bekema en Evert Yntema. Om 15.00 uur verrichte Toon Popma de symbolische eerste zet en barstte de strijd los met de eerste van zeven rondes dammen met elk tien minuten op de klok. Na de prijsuitreiking was er een barbecue en werd er tot in de vroege uurtjes nagepraat en geborreld.

Uitslag

1. Keet de Lounge 6½ punten 2. Het Walinga-team 6 punten 3. De Orakels 5 punten 4. De Rún fan’t Plak 4½ punten 5. De Wybkema’s 4 punten 6. Dikke Koppen-team 4 punten 7. De Poppies 3½ punten 8. It Dreamdamteam 3½ punten winnaar keten 9. De Jonge Mannen 3½ punten 10. Old Stars 3½ punten 11. A-team 3½ punten 12. De Flappers 2½ punten poedelprijs damteams 13. Keet de Kie (heren) 2½ punten tweede prijs keten 14. De Ramdammers 1½ punten 15. Keet de Kie (dames) 1½ punten 16. Keet fan Piet ½ punt poedelprijs keten