Taptoe Wommels met zes korpsen

Bolsward - De taptoe in Wommels, georganiseerd door de Christelijke Muziekvereniging Euphonia beleeft zaterdag 30 mei zijn eerste lustrum.

Tijdens de vijfde taptoe treden op de Showband “Sternse Slotlanders” uit Franeker, “Showband Marum” uit Marum, de Samenwerkende Jeugdkorpsen Marum/Opende (SWJK), Showband “Noordenveld” uit Roden en de “Rijnmondband” uit Schiedam. De Melody Percussion Band van de organiserende vereniging brengt samen met de Guards de show “Passages in Crime” voor he voetlicht. Al met al komen een een kleine 200 muzikanten in actie en nog eens 50 kinderen van de lokale basisscholen die een verrassingsact “Uit de Hoge Hoed” doen. Voor en tijdens de Taptoe zal de “Wettertoerkapel”  uit Drachten zorgen dat de sfeer er lekker in komt te zitten. Voorafgaand aan de Taptoe zullen alle deelnemende bands om 17.30 uur een Streetparade doen door een deel van het dorp waarbij ook het Verzorgingstehuis op de route ligt. De taptoe begint om 19.30. Ongeveer  om 22.00 uur is de 'finale' met alle deelnemende bands. Euphonia is in 1920 opgericht. In 1953 is de Melody Percussionband erbij gekomen en in 1989 kwam er een Majorette peleton bij. Inmiddels zijn de Majorettes omgevormd tot een aantal Guards groepen welke ‘s winters zeer aktief én succesvol zijn in de Winterguardcompetitie van de Colorguard Nederland (CGN).
In de beginjaren van de Melody en Percussionband, toen nog Tamboer en Lyrakorps was Wommels vaak de organiserende vereniging van het Drumbandfestival met marswedstrijden. Later is dit onder andere verhuisd naar Dokkum. In 2003, bij het vijftigjarig bestaan van de afdeling Melody en Persussionband werd het tijd voor nieuwe uniformen. Tal van akties werden georganiseerd en Erelid en toenmalig Tambourmaitre Murk Okkema vond het toen wel een leuk idee om weer eens een soort festival-achtig iets te organiseren, wat tevens geld in het laatje kon brengen voor de uniformen. Gekozen werd toen voor een kleinschalige Taptoe met de Melody en Percussionband al spelend in een tent, en een viertal andere bands welke op uitnodiging een show vertoonden.
Taptoe Wommels was geboren en het sprak het publiek wel aan. Er is toen besloten om de Taptoe eens in de drie jaar te organiseren.