Westergo stunt met zege op Helios

Limmen - Westergo revancheerde zich zaterdag in Limmen voor het slechte optreden een week eerder tegen OKV met een knappe 11-13 zege op kampioenskandidaat in de derde klasse C, Helios.

Het sterke collectief van Westergo maakte het verschil in Noord-Holland. Een week eerder had de ploeg door het verlies tegen OKV de aansluiting met de top verloren. Na de verrassende zege op Helios staat Westergo derde met 14 punten op drie punten van Helios en zes punten achter koploper De Waterpoort. Helios stond onder druk: de ploeg uit Limmen stond 1 punt achter de Waterpoort uit Sneek en met nog 3 wedstrijden te gaan is dat een achterstand die  nog wel in te overbruggen is. Westergo had niets te verliezen. Het eerst verdedigingsvak van Westergo (Sytse Piter Bras, Paula Botermans, Hanneke Buma en Franck Kort)  speelde vooral verdedigend heel sterk, maar pikte in de aanval ook de nodige doelpunten mee. 
 
De eerste helft ging gelijk op: het eerste doelpunt werd door Helios al na 6 seconden gescoord , maar ook Westergo (met als eerste aanvalsviertal Michelle Dijkstra, Hedzer Eringa, Johannes Miedema en Tjitske van Dijk) scoorde uit de eerste aanvalsactie met een afstandstreffer (Johannes Miedema). Hanneke Buma benutte na de vakwisseling 2 vrije ballen, maar Helios kwam langszij en met nog een treffer nipt voor: 4-3. Halverwege ging de thuisclub met 8-6 aan de leiding. Na de rust duurde het 9 minuten voor er weer een bal door de korf ging. Hanneke Buma verkleinde in die minuut de achterstand, maar Helios antwoordde meteen.Johannes Miedema van afstand en Tjitske van Dijk uit een strafworp zorgden voor de: 9-9.  Bij Westergo was Bas Bosma inmiddels in het veld gekomen en dat werd een heel sterke invalsbeurt; mede door hem konden er lange aanvalsacties opgezet worden,  konden de Bolswarders langer balbezit houden en ervoor zorgen dat Helios steeds minder grip op de wedstrijd kreeg. Helios probeerde het tij nog te keren door aan aantal wissels in het veld te brengen, maar dat zette weinig zoden aan de dijk. Helios wist nog wel een keer op voorsprong te komen (10-9) maar Westergo kwam weer naast de thuisploeg (strafworp door Sytse Piter Bras), kwam daarna vóór middels Johannes Miedema (10-11), moest weliswaar toestaan dat Helios nog een keer langszij kwam, maar toen Sytse Piter Bras van afstand scoorde en in de 28e minuut een strafworp verzilverde was er een marge van 2 doelpunten en Westergo speelde vervolgens de resterende tijd goed uit. Het bleef dus 11-13 en voor Westergo speelt zaterdag om 19.00 uur in de Middelzeehal tegen De Waterpoot uit Sneek. Overige uitslagen MN&W 2 -Westergo 2 11-13; Harich E1-Westergo E1 5-7 (jeugdduels afgelast vanwege de ijzel)