Spannum slaat gaatje met achtervolgers

DE VEENHOOP - KV Spannum versloeg zaterdag Altijd Kwiek uit De Veenhoop met 16-20. Door de zege is de club drie punten los van de vijf achtervolgers in de derde klasse B, waaronder Westergo uit Bolsward.

Spannum speelde zaterdag niet z'n beste partij.  Zonder de wintersportende Job Wille waren de vakken iets aangepast, waardoor Spannum even moest zoeken naar de juiste combinaties in het tweede aanvalsvak. Spannum nam een 1-3 voorsprong, maar de tegenstanders uit de Veenhoop waren niet van plan mee te werken aan een grote voorsprong voor de bouwbedrijf Harkema formatie.

Op 4 - 4 was de stand weer gelijk en  vervolgens nam Altijd Kwiek het initiatief om dat de eerste helft ook niet weer uit handen te geven. Ydo en Anne hadden moeite met hun goed schietende heren van de tegenstander, waardoor het eerste aanvalsvak van Spannum niet veel tijd kreeg om aanvallen op te zetten. Gelukkig had Ydo Harkema het vizier in de aanval wel op scherp, waardoor Spannum nog enigszins in het spoor kon blijven.  Spannum bleef echter mat en afwachtend spelen en Altijd Kwiek kon uitlopen naar een 11 – 8 ruststand. 

In het tweede half uur moest het vooral feller in alle duels. In het eerste kwartier na de pauze had Spannum het beste deel van de wedstrijd. De  11 – 8 achterstand werd door scores van de Harkema broers omgebogen naar een 11 – 15 voorsprong, wat achteraf de beslissende demarrage was. Door wat tactische aanpassingen had Spannum meer grip op de aanvallers van Altijd Kwiek, waardoor de schutters van Spannum meer mogelijkheden kregen en deze ook benutten. Het spel was nog steeds niet denderend, maar het beslissende gaatje was geslagen. Het laatste deel van de wedstrijd zakte de concentratie weer weg bij de groen witten, echter, de voorsprong kwam niet meer in gevaar:  16 – 20.

Volgende week speelt Spannum om 19:45 uur in Easterein tegen TFS. Scores kwamen vandaag op naam van YdoHarkema 10, DukoHarkema 6, Harm Jan de Boer 2, PietieHarkema en Cornelia van der Hoek 1