'De Oersetters' mooiste Pontjesfietstocht 2014

GAASTMEER - De pontjesroute 'De Oersetters' in Zuidwest Friesland is door de ANWB en 'Vrienden van de Voetveren' bekroond met de titel mooiste pontjesfietstocht 2014.

'FryslanSudwest', informatiepunt voor kleinschalig toerisme in de regio Súdwest Fryslân, heeft de pontjesroute 'De Oersetters' uitgezet. De jury was unaniem in haar oordeel. Naast een klein geldbedrag krijgt 'De Oersetters' gratis publiciteit in bladen, folders en internet. 
De door 'FryslanSudwest' ontwikkelde fietstocht start in Gaastmeer en gaat met het pontje van Menno Sappé over de Yntemasleat. Daarna gaat de tocht door de historische steden Workum en Bolsward. Langs de route kunnen diverse attracties en bedrijven worden bezocht zoals een ijsboerderij, een theetuin, een bierbrouwerij en diverse musea. Aan het einde van de fietstocht moet met het pontje van Renema de Grons nog worden overgestoken. 
"Wij zijn blij met de prijs die 'een opsteker' betekent voor onze mooie regio. Juist deze fietstocht laat je Súdwest-Fryslân beleven in al haar facetten", aldus Harold Visser van 'FryslanSudwest'. 
Enige jaren geleden werd 'De Lytse Marrenfietstocht', ook van FryslanSudwest, door het blad 'Mijn Friesland' als mooiste fietstocht van Friesland bestempeld. Beide routes kunnen gratis worden gedownload vanaf de website van FryslanSudwest.