Duizenden bezoekers verwacht | Gemeente Leeuwarden: 'Kom met de trein'

Leeuwarden - "Kom met een taxi, bus of trein, maar niet met de auto", dat adviseert de gemeente Leeuwarden op de slotavond van Serious Request.

Verwacht wordt dat duizenden mensen uit het hele land naar Leeuwarden komen om toe te kijken hoe dj's Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg het Glazen Huis verlaten. "Op de start van Serious Request kwamen ruim 6000 bezoekers af. Ondanks het slechte weer verwachten we dat dit aantal vanavond nog verder oploopt", aldus Sylvia Sanders, communicatie politie Noord Nederland. Omdat er op het Oldehoofsterkerkhof tal van optredens plaatsvinden, wordt de Groeneweg vanaf 14:00 uur afgesloten. Parkeergarage Oldehove blijft wel bereikbaar.

Extra treinen

Eerder deze week maakten de NS en Arriva al bekend dat er langere en meer treinen gaan rijden op de slotavond. Om 23.05 vertrekt bijvoorbeeld een extra trein vanuit Leeuwarden naar Zwolle. Ook worden er extra veel taxi's ingezet. Deze staan bij het NS station en op de Willemskade, vlakbij de Achmeatoren.

Toch parkeren?

Wie toch met de auto wil komen, kan terecht bij het parkeerterrein aan het Fonteinland, aan de Zuidersingel bij Rijkswaterstaat of de Heliconweg bij het WTC.