Giel Dol wint Crododilles Cup in Osnabruck

Osnabruck - OSNABRUK Giel Dol van Judo Witmarsum won zaterdag het jaarlijkse Crocodilles Cup judotoernooi in Osnabruck  in de klasse -12 jaar, tot 43 kg. Bij de jongens -12 jaar -43 kg begon Giel Dol (Witmarsum) iets onwennig aan het toernooi. Moest even wennen aan de andere regels dan in Nederland, maar wist ondanks 2 straffen achterstand in zijn eerste partij wel een yuko (5 punten) te scoren en de partij te winnen (ippon) met houdgreep.

OSNABRUK Giel Dol van Judo Witmarsum won zaterdag het jaarlijkse Crocodilles Cup judotoernooi in Osnabruck  in de klasse -12 jaar, tot 43 kg. Bij de jongens -12 jaar -43 kg begon Giel Dol (Witmarsum) iets onwennig aan het toernooi. Moest even wennen aan de andere regels dan in Nederland, maar wist ondanks 2 straffen achterstand in zijn eerste partij wel een yuko (5 punten) te scoren en de partij te winnen (ippon) met houdgreep.
Daarmee plaatste hij zich al voor de halve finale. Daarin was hij direct de bovenliggende en wist weer met houdgreep te winnen en zich ook te plaatsen voor finale.In de finale scoorde hij eerst met een beenworp een waza-ari (7 punten) en later nog ippon voor een fraaie worp naar achteren en pakte dus ook de titel.