Ruim helft partijen remise bij schakers Westergoo

Bolsward -  De krachtsverschillen zijn gering bij schaakclub Westergoo. In de negentiende ronde van de interne competitie eindigden zes van de elf duels in remise.

Zaten daar verrassingen tussen? Niet echt. Marc Masmeijer en Fokke de Boer hielden elkaar in evenwicht en dat deden ook Hidde Sinia en Gerrit Stornebrink. Wellicht was het vreedzame slot van de partij Niemarkt-van der Pal nog wel het minst voorspelbaar. Niemarkt trok zich niets aan van het ratingverschil en opende met een Nimzo-Indier. Hessel moest het doortastende antwoord schuldig blijven met een puntdeling als gevolg.
Het topduel tussen Boomsma en Nota eindigde in een zege voor de zwartspeler. Tegen zijn gewoonte in speelde Boomsma behoorlijk voorzichtig waardoor hij Nota onbedoeld in zijn spel liet komen. Hylke Feenstra had weinig moeite met Jappie de Leeuw en bordsponsor Sikma bezorgde Frans Smit een minder plezierige avond. Jos Dölle ondervond behoorlijk wat weerstand van Hageman maar wist uiteindelijk toch maximaal te scoren.
Tine Stapersma en Jelle Brandsma benutten vrijwel al hun beschikbare denktijd. Jelle won maar moest diep en dus ook lang gaan. Fokke Burggraaff uit Longerhouw remiseerde met Lambertus Hylkema. Rintje Altena en Siebe de Jong deden dat ook. Langzaam worden de contouren van de eindrangschikking zichtbaar, maar niemand kan zich nog zeker wanen van een plaatsje in de play-offs.