Simpele zege Westergo in Leeuwarden

Leeuwarden - Westergo won zaterdag met 10-15 van Leeuwarden in de Camminghahal in de Friese hoofdstad.

De ploeg houdt zodoende aansluiting met de top, waarin De Waterpoort uit Sneek zaterdag de koppositie overnam met de 16-17 zege op koploper Helios.  Westergo begon goed, hield zich aan de opdracht die door trainer/coach Johannes Koster was meegegeven: wees geduldig in de aanvalsopzet, breng de juiste mensen in stelling en maak de kansen goed af. Dat resulteerde in een 0-4 voorsprong. Leeuwarden zette veel druk op de buitenkanten, Westergo kon daar goed mee omgaan, maar na het vlotte begin stokte de score ietwat en de ruststand was, gezien de kansen eigenlijk wel wat aan de magere kant: 5-7.  
In de tweede helft kon Leeuwarden die druk op de buitenkanten niet meer zo consequent volhouden en daar profiteerden de Bolswarders van. De prima leidende scheidsrechter had het niet moeilijk, het was geen hard duel en beide teams wilden er een leuke pot korfbal van maken.  Leeuwarden had soms pech met de schoten, kon toch redelijk in de buurt blijven (7-8 zelfs), maar Westergo scoorde daarna een paar keer op rij en kon de marge daardoor groot genoeg maken én houden. Het werd uiteindelijk 10-15. Doelpuntenmakers: Johannes Miedema 4, Hanneke Buma 3, Sytse Piter Bras benutte 3 strafworpen, Tjitske van Dijk 3 ( 2 strafw.), Hedzer Eringa en Franck Kort elk 1. 
 
Na de Waterpoort (16 uit 10) staat Helios nu 2e met 14 uit 10. Westergo staat op de 3e plaats, heeft 12 uit 10 en OKV, dat met 18-14 van Purmer won, staat 4e met 11 uit 10. Er staan nog 4 wedstrijden op de rol, dus elk punt telt in deze fase van de zaalcompetitie. 
 
Op 31 jan. komt OKV  naar Bolsward. Die wedstrijd wordt om 19.00 uur in de Middelzee gespeeld.  Overige uitslagen
WIK '34 A2-Westergo A1 9-5