Masmeijer start play-off met zege op Leeverink

Bolsward -  Marc Masmeijer is de play-offs bij schaakclub Westergoo in Bolsward begonnen met winst op Johan Leeverink.

Jan Nota en HarmJan Dijkstra speelden remise na en ware wild-west ontmoeting met wisselende kansen. Het was dit seizoen al de derde keer dat beide kemphanen elkaar in evenwicht hielden.
Ook met de lentecompetitie werd een aanvang genomen. Hessel van der Pal versloeg August Niemarkt en Rintje Altena was te sterk voor Gerrit Stornebrink. Fokke de Boer zette Jozef Dölle nogal hardhandig van het bord. Lambertus Hylkema toonde geen mededogen met Tine Stapersma. Hageman en Feenstra remiseerden. Frans  Smit vond het, nu de dagen lengen, tijd voor een kort potje. In tien zetten had hij zijn tegenstander op de knieën. ( 1 c4 e5 2. Pc3 Pc6 3. Pf3 Pf6 4. g3 e4 5. Pg5 Lb4 6. Pgxe4 Pxe4 7.Pxe4 d5 8. cxd5 Dxd5 9. Lg2 f5?? 10. Pf6 1-0)
Ook extern waren de schakers actief. Westergoo I zegevierde in de Gaasterlandse bossen tegen Rijs. Het werd 6.5-1.5 dankzij overwinningen van Masmeijer, De Boer, Sinia, Leeverink en Dijkstra en remises van Nota, Dölle en invaller Bergsma. Westergoo II speelde gelijk tegen Mid-Fryslân uit Akkrum en verspeelde daarmee de kansen op de titel. Boomsma en Stornebrink wonnen. Bergsma, Van den Bosch, Van der Pal en Hageman tekenden voor remise, maar door de nullen van Altena en Niemarkt valt er geen kampioensfeestje te vieren.