Karaktervolle revanche VC Bolsward

Bolsward - Het lukte VC Bolsward zaterdag om via een spannende vijfsetter sportieve revanche te nemen op de Groningse nummer 3 Donitas: 3-2.

De op de vierde plaats staande dames van Bolsward hadden iets goed te maken na een 4-0 nederlaag in Groningen.  In de eerste set leek dit nog niet te gebeuren. De Bolswarders begonnen matig, de pass was slordig en blokkerend kon de thuisploeg geen vuist maken waardor de eerste set verloren ging 19-25.
In de tweede set voerden de Bolswarder de servicedruk op. Ook de pass werd beter bij de spelverdeelster gebracht. Donitas raakte de grip op de wedstrijd kwijt waardoor VC Bolsward via 25-17 langszij kwam. In de derde set zakte de Friese dames weer wat weg. Er werd slordiger gespeeld en ze kwamen er niet doorheen bij de Groningse ploeg. Deze set werd verloren met 13-25.
Na een 2-1 achterstand in sets moesten de dames van Bolsward alles geven, wilden ze nog voor de winst gaan. Er werd geknokt voor elk punt. Er werden punten gepakt, waardoor Bolsward op een voorsprong kwam. De dames zetten dit spel voort en wonnen de vierde set met 25-17.  Beide teams waren erg gedreven en gaven in de vijfde set niet op. Het was erg spannend en ging gelijk op. Uiteindelijk trok Bolsward met 16-14 aan het langste eind.
Zaterdag Bolsward tegen de koploper in Emmen.