Nijland trapt af met bekerzege in Arum

NIJLAND - Nijland is goed begonnen aan het nieuwe voetbalseizoen. De zaterdag tweedeklasser won voor de beker uit bij zaterdag vierdeklasser Arum met 0-3 in Groep 1 van het bekervoetbal in Noord.

Na drie gewonnen oefenwedstrijden, ging de reis zaterdag na een jaar of twintig weer naar Arum, toen beide ploegen nog in de kelder van het amateurvoetbal speelden. Arum speelt inmiddels al jaren in de vierde klasse. Nijland wisselde de derde klasse maar weer eens in voor de tweede klasse. In de eerste helft maakten de blauwhemden maar bitter weinig klaar, wat tot enige frustratie leidde. Na de rust ging het beter en hadden er nog wel veel meer doelpunten kunnen vallen, maar er werd vaak slordig omgesprongen met de ruimte en de kansen. Nijland trof in Arum een afwachtende tegenstander en dus moest het zelf de ruimte om te voetballen creëren, wat niet lukt als bijna iedereen keurig op zijn plaats blijft staan, zonder ook maar enig initiatief te nemen. Als Nijland dan door omstandigheden toch wat ruimte kreeg, ging ook nog eens heel veel mis. Tel daar bij op dat Arum ook nog eens veel te veel ruimte kreeg om te voetballen en dan kom je tot de conclusie dat het bakje thee niet best smaakte bij een 0-0 ruststand. Nijland ging de tweede helft met veel meer overtuiging de strijd aan en dus kwamen er ook kansen. Dit leidde na een kwartier spelen tot de 0-1 voorsprong, toen Fokke Jan Kooistra zijn lage voorzet werd ingeschoten door Erwin Hoekstra en langzaam maar zeker gaf Arum het hierna op. De 0-2 viel dan ook redelijk vlot hierop, toen een mooie hoge voorzet van Erwin Hoekstra bij de tweede paal werd ingeknikt door Nico Pieter. De 0-3 kwam uit een corner van Sjoerd Tjalsma die na een verlenging van Nico Pieter Bonnema door Albert Jan van der Belt werd binnen gekopt. Zijn eerste goal voor Nijland en ook debutant Arjan van der Wal had zijn eerste kunnen en misschien wel moeten maken, maar hij kopte al eerder in de tweede helft jammerlijk naast. De score had hierna nog hoger uit kunnen vallen, maar ook al kregen de bezoekers alle ruimte van Arum om nog meer goals te maken, ze vielen niet. Ook Arum kreeg een kans om wat aan de score te doen, toen Aede Piet Hoekstra was vergeten dat hij linksachter stond en de van hem bekende sliding inzette binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop werd feilloos en met heel veel overtuiging strak in het vangnet geschoten.

Programma

Dinsdag 25 augustus, 18:45 uur: Nijland-Makkum Dinsdag 25 augustus, 18:45 uur: S.C. Stiens-Arum Zaterdag 29 augustus, 14:30 uur: S.C. Stiens-Nijland Zaterdag 29 augustus, 15:00 uur: Arum-Makkum.