Marne College opent nieuwe megacollegezaal

BOLSWARD - Het Marne College heeft maandag een collegezaal geopend die ruimte biedt voor hoorcolleges aan tachtig leerlingen.

De school onderstreept het belang van een academische leeromgeving met een expositie van kunstenaar Antonio Poioumen. Het werk van Poioumen past naadloos bij de school, die leerlingen zegt te willen uitdagen om te ontdekken waar zij voor staan. De school wil op uitnodigende wijze levensvragen stellen en de dialoog daarover aangaan. De collegezaal en de expositie zijn voor iedereen die dat wil te bezichtigen van zeventien tot eenentwintig augustus. De school is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur. In de school zijn zeventien werken van Poioumen te zien. De expositie is tot stand gekomen door Ivo de Lange van Galerij IQ. Poioumen zegt zelf over zijn werk: ,,De schepper heeft mijn hart geraakt en mij de passie gegeven vrijheid en spiritualiteit om te zetten in kunst. Mijn werk zoekt niet Zijn gelijk. De kijker wordt niet gedwongen door dogmatische antwoorden maar wel aan het denken gezet.”

Communicatiemiddel

Volgens Poioumen is kunst een ,,geweldig communicatiemiddel. Zeker voor jongeren, omdat wat je niet tegen elkaar kunt vertellen, wel met kunst kunt uiten.” Hij vindt zijn expositie in de mediatheek en collegezaal dan ook een uitstekende plek. De kunstenaar zegt graag een dialoog op gang te willen brengen en wat hem betreft is dat doel bereikt als de mensen komen kijken naar zijn schilderijen, die hij lyrisch abstract noemt. De hoorcollegezaal is gerealiseerd op de Schoolstraat 1 in Bolsward en wordt gebruikt om colleges te kunnen geven aan grote groepen leerlingen. De school zegt leerlingen daarmee een goede voorbereiding te willen geven op het hoger- en wetenschappelijk onderwijs. ,,Daarnaast is het verzorgen van hoorcolleges een effectieve manier van lesgeven, die ruimte schept om extra tijd te besteden aan maatwerk”, aldus het Marne College in een reactie. (Tekst en foto's Petra de Wijn)