Zomer-expositie Galerie De Souverijne

Koudum - Galerie De Souverijne te Koudum heeft van 20 juni tot en met eind augustus een zomer-expositie met schilderijen van Jetty Rudolphus, keramiek van en foto's van Cora Tamarinof.

Jetty Rudolphus

Keramiek en schilderen zijn de voornaamste kunstuitingen van Jetty Rudolphus. In deze expositie krijgen haar schilderijen alle aandacht. Stemming, sfeer en kleur spelen een belangrijke rol in het tot stand komen van haar werk. Ook de natuur is een belangrijk gegeven. De sfeervolle landschappen stralen een grote rust uit en een stilte, die de kijker uitnodigt tot contemplatie.

Jaap de Jong

De Jong is zijn opleiding tot plateelschilder begonnen in 1960 bij Aardewerkfabriek Tichelaar in Makkum, en is zich daarna blijven ontwikkelen tot modelmaker en ontwerper. De keramiek, in de Majolica-techniek, van Jaap de Jong is vooral geïnspireerd door de Art Deco en Art Nouveau met haar strakke en sierlijke lijnenspel, maar ook de natuur is een grote inspiratiebron, waarbij hij tracht een perfecte combinatie te maken tussen deze bronnen.

Cora Tamarinof

De veelzijdigheid van Cora Tamarinof uit zich ook nu weer in deze expositie. Naast het schilderen van landschappen, bootjes en stillevens, is Cora zich ook gaan toeleggen op de fotografie. In haar schilderijen ontbreken meestal mens- of dierfiguren. Het is de rust in het landschap dat haar aanspreekt. Dit principe hanteert zij ook in haar foto’s, waarbij ze vooral gefascineerd is door terugkerende patronen en de actie’s, zoals o.a. de vissersboten uit de Algarve. De Souverijne, Hoofdstraat 26-28 in Koudum. www.desouverijne.nl Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 13.00 – 16.00 uur of op telefonische afspraak. Van 7 juli t/m 11 augustus ook op dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur.