Koperguod met NTC en zangers in Theater

Sneek - Groot koperensemble Koperguod met muzikanten uit de Zuidwesthoek viert haar 10-jarig vrijdag 27 februari met een groot concert in Theater Sneek.

Het concert, waaraan onder meer het New Trombone Collective meewerkt, begint om 20.15 uur. Enkele enthousiaste muzikanten uit de regio Zuidwest Friesland namen in 2004 het initiatief tot het formeren van een groot koper ensemble. Naar voorbeeld van het voor kenners bekende 'London Brass' of momenteel meer bekendheid genietende 'German Brass' is een dergelijke bezetting geformeerd. De standaardbezetting; 4 trompetten, 4 trombones, hoorn en tuba is uitgebreid met percussie. Afhankelijk van gelegenheid en repertoire wordt er ook wel in een grotere bezetting gespeeld met 4 hoorns en eventueel flugelhorn en euphonium. Muzikaal leider is Andries Kramer uit IJlst. Het niveau van het ensemble loopt uiteen van goede amateur tot afgestudeerd vakmusicus. Het genre dat Koperguod brengt, loopt uiteen van bewerkingen van klassieke muziek, traditionals en populaire muziek tot oorspronkelijk voor deze bezetting gecomponeerde werken.

New Trombone Collective

Koperguod heeft het New Trombone Collective  (NTC) gestrikt om als slagroom op de taart aanwezig te zijn. Bij het collectief spelen drie Friese trombonisten, onder wie oud-Sneker Mark Boonstra en oud-Hegemer Remko de Jager en Oentsjerker Brandt Attema. Het NTC zal zowel individueel alsook gezamenlijk met Koperguod optreden. Daarnaast zijn er enkele special guests, zoals Sânman en Sikke en zangeres Jitske Draijer uit It Heidenskip. De kaarten kosten € 15,= per stuk en verkrijgbaar via Theater Sneek (www.theatersneek.nl).   Masterclass Trombone De leden van het NTC (waaronder Mark Boonstra & Remko de Jager) geven zaterdag 28 februari een Trombone-masterclass in samenwerking met het Kunstencentrum Atrium in Sneek. De dag duurt van 09.30 – 16.00 uur. Locatie = kunstencentrum Atrium te Sneek (Oud Kerkhof 11). De kosten bedragen € 7,50 per persoon (zelf lunchpakket meenemen). Bezoekers van het lustrumconcert kunnen op vertoon van hun toegangskaart gratis deelnemen aan de masterclass.