SHHH | Laboratoriumbeagles zoeken tijdelijk onderdak

Drachten -  Stichting hulp en herplaatsing huisdieren (Shhh) is op zoek naar gezinnen die bereid zijn om in de bouwvakvakantie een hondje op te vangen. 

De Shhh heeft op dit moment zo’n 28 Beagles in opvang waarvoor een nieuw huis wordt gezocht. Bovendien zijn er nog ongeveer 15 pups die het laboratorium mogen verlaten. Een groot deel van deze honden is tijdelijk ondergebracht bij dierenpension Adventure in Kootstertille. Daar wachten zij op een definitief plaatsje in een huisgezin. Aangezien het pension gedurende de bouwvakvakantie vol zit met reguliere gasten zoekt de Shhh gezinnen die bereid zijn om in de bouwvak (12 juli tot en met 7 augustus, liever nog vanaf 4 juli) een hondje op te vangen. Als de hond in die periode niet wordt geplaatst, kan hij weer terug naar het pension. Belangstellenden kunnen zich per mail melden; info@shhh.nl. De Shhh neemt dan contact op om eventuele vragen te beantwoorden en uit te leggen hoe een en ander verder in zijn werk gaat.

SHHH

De Stichting hulp en herplaatsing huisdieren (Shhh) houdt zich al zestien jaar bezig met het herhuisvesten van huisdieren, ex-proefdieren en dieren uit de proefdierfokkerij. Een kleine zevenhonderd ex-proefdieren en dieren uit proefdierfokkerijen hebben een thuis gekregen bij particulieren via de Shhh. De Shhh ziet de zorg voor ex-proefdieren en dieren uit de proefdierfokkerij als maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deze dieren worden ingezet ten dienste van alle mensen en onze huisdieren, voor zowel voor- als tegenstanders van proefdiergebruik. Dat houdt in dat ze na hun dienst aan mens en dier netjes worden gepensioneerd en een goed plekje krijgen voor de rest van hun leven. Informatie over en vooral veel foto’s van de beagles zijn te vinden op www.shhh.nl.