Kinderactiviteiten in Museum Hindeloopen

HINDELOOPEN - Zoals ieder jaar gaat de actie ‘Help pake en beppe de vakantie door’ in de voorjaarsvakantie van start. Ook bij Museum Hindeloopen.

Het thema is dit jaar om te smullen. Letterlijk. Het gaat over lekker eten, vroeger en nu, maar ook over wat er allemaal weggegooid wordt.

Op 19 en 20 februari zijn smulpapen van 6 tot 12 jaar welkom in Museum Hindeloopen. De middag begint om 14.00 uur en duurt twee uren.

In het museum is wat aan de hand. Overal zijn sporen van eten en spullen die weggegooid zijn. Hoe komen die in het museum, wie heeft dat gedaan? Is er soms een Kleinduimpje die broodkruimels strooit? Met de kinderen volgen we de sporen. Dan blijkt dat een beroemd iemand zich in het museum heeft verstopt. Wie is het? En waarom heeft hij zich verstopt? En waarom is hij zo boos en verdrietig?

In de vakantie worden die vragen beantwoord. En er gebeurt nog veel meer. Zo gaan de kinderen ontdekken hoe eten nu bewaard wordt en hoe dat heel vroeger was, doen ze een voelspel met (verrassing) en wordt er een enorm kunstwerk gemaakt van afval dat in het museum mag hangen. Ook is er een ‘lekkere’ tafel waar de kinderen een ‘pûdsje’ mogen vullen met lekkere en gezonde dingen. Natuurlijk om op te eten en om niks ‘wei te smiten’.

Met de verdrietige en boze ‘insluiper’ komt het helemaal weer goed. Hij mag zelfs het kunstwerk beoordelen.

Wanneer pake of beppe, aete of ame niet kunnen, mag ook je ouders mee nemen. Kosten voor een hele middag vijf euro per pake of beppe. Inclusief activiteiten, materiaal en traktaties.