SC Bolsward (zo) verliest van Gruno door zwakke eerste helft: 2-3

BOLSWARD - Elke (oud-)voetballer herkent het wel: de trainer die zegt ‘als het voetballend even niet lukt, geen risico. Hou het simpel’. De wedstrijd is slechts één minuut onderweg. Het goed druk zettende Gruno, dat fel de duels aanging, weet keeper Tolga Demirci te verleiden om met risico het middenveld in te spelen. Het vervolg laat zich raden. Na een simpele onderschepping en een dito combinatie mocht Gruno speler Rick Bunk de 0-1 al aantekenen.

De achterhoede van SC Bolsward had moeite met de beweeglijke en snelle spitsen. Het middenveld, zonder de geblesseerde Mounir Bou-Asrar, had problemen met de diepgaande middenvelders en de voorhoede kon de ballen niet lang genoeg controleren.

In de 23 minuut na knullig balverlies op het middenveld konden twee spelers van Gruno alleen op goalie Demirci afstevenen. Grunospeler van Kalsbeek schoot simpel de 0-2 tegen de touwen.

De Groningers waren scherper, feller in de duels en bepaalden de wedstrijd. Op slag van rust was er toch een vleugje hoop voor de trouwe Bolswarder aanhangers. Na een mooie steekpass vanaf het middenveld en prima loopactie van Paul Huisman verscheen de Bolswarder spits oog in oog met de Gruno keeper. Het schot werd echter gestopt door de keeper.

Na rust zagen de toeschouwers een heel ander Bolsward dan voor de theepauze. Duels werden gewonnen en de druk richting het Gruno-doel werd opgevoerd. In de 65e minuut werd Lorenzo Lemmers aangespeeld. Lemmers werd gevloerd binnen het zestienmetergebied. Penalty. De Bolswarder aanvoerder Özgür Akkus nam de verantwoordelijkheid en schoot beheerst de aansluitingstreffer binnen: 1-2.

Bolsward drong aan en Gruno had af en toe een uitval. Ruben Jellesma verrichte veel loopwerk en liep veel gaten dicht met de toch al rappe spitsen. Paul Huisman kwam nog een keer oog in oog met de Gruno-keeper en weer had deze een prima redding in huis.

In de 75e minuut waren het toch de Groningers die, na een aantal countermogelijkheden niet te hebben benut, eentje wel succesvol afrondden. Grunospeler Schripsema tekende voor de 1-3.

Het slotoffensief van een stiefkwartiertje leverde nog in de 82e minuut een prachtige treffer op voor de Bolswarders. Akkus plaatste een vrije trap over de muur onhoudbaar in kruising achter keeper Goofy van Gruno (2-3).

Verder dan 2-3 liet Gruno het niet komen. Met de instelling en drive van de tweede helft kunnen de Bolswarders verder, maar schade die je oploopt in een eerste helft, door gebrek aan scherpte en focus, je nu eenmaal niet altijd repareren.