Muzikaal Trio C tot de Derde in Doopsgezinde Kerk

BOLSWARD - De drie musici Carel den Hartog, viool, Coos Lettink, accordeon en Caspar Terra, klarinet vormen samen het Trio C tot de Derde. Zondag 10 februari geven ze een concert in de Doopsgezinde Kerk in Bolsward. Aanvang: 15.00 uur.

Het trio laat zich inspireren door klezmer, Balkan- en zigeunermuziek. Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaan bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen ze niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet en leent zich zodoende voor dansen maar ook voor dromen….

Om inspiratie op te doen reizen ze regelmatig de landsgrenzen over op zoek naar nieuwe muziek. Hun streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Vanuit dit streven componeren ze eigen nummers en worden bestaande melodieën uit diverse landen samengevoegd en gearrangeerd. Dat hun eigen geluid hierdoor telkens aan verandering onderhevig is en verrijkt, past bij het dynamisch karakter van het trio.

Zo zijn er de laatst jaren ook diverse werken van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály in hun repertoire opgenomen. Maar ook dat zijn geen statische composities.