'The Cakemaker' donderdag in Filmhuis Bolsward

BOLSWARD - Filmhuis Bolsward vertoont donderdag de indrukwekkende film ‘The Cakemaker’ in Ons Gebouw. De zaal gaat om 19.30 uur open, een half uur later begint de film.

Het subtiele liefdesdrama 'The Cakemaker' komt van regisseur Ofir Raul Graizer. In de hoofdrollen spelen Sarah Adler en Tim Kalkhof.

Het verhaal gaat over Thomas. Hij is banketbakker in Berlijn en zijn koekjes en taartjes zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israël, daar altijd speciaal voor langskomt als hij maandelijks voor zijn werk in Berlijn moet zijn. Er ontstaat een relatie tussen de twee en Oren woont voortaan bij Thomas als hij daar is.

Op een dag krijgt Thomas echter geen telefonisch contact meer met hem en verneemt hij dat Oren is omgekomen. Hij gaat naar Jeruzalem om antwoorden te zoeken en maakt kennis met Oren's echtgenote maar vertelt haar niets over zijn achtergrond. Gaandeweg wordt Thomas meer en meer duidelijk en ook in Jeruzalem komen zijn banketbakkerskwaliteiten tot bloei.

Een intrigerende film die ook zeker de moeite waard is voor wie 'Heel Holland bakt' of andere kookprogramma's kan waarderen al was het alleen maar om te leren hoe je deeg uitrolt..