‘Stille wens’ in vervulling met opening Mama’s Eetcafé

BOLSWARD - Met de opening van Mama’s Eetcafé gaat een ,,stille wens” in vervulling. Sinds dit weekend is de eetgelegenheid aan de Snekerpoort 14 geopend.

,,Ik heb veel in de horeca gewerkt”, vertelt Marijke van der Meulen. ,,Het was altijd nog een stille wens om iets voor mezelf te beginnen. Ik had alleen nooit meer gedacht dat het er nog van zou komen.” Samen met haar man Iebe van der Goot bestiert ze de nieuwe onderneming. ,,We hebben het er wel vaker over gehad”, zegt ze. ,,Hardop dromen.”

,,Dat moeten we nu toch niet meer doen?”, zei ze tegen haar man. ,,Waarom niet?”, was zijn tegenvraag. Zo werd het langzaamaan concreet. ,,Ik wilde wel wat anders, dus toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken.”

Het concept van een eetcafé spookte altijd wel door het hoofd van Van der Meulen, die hiervoor werkzaam was in de schoonmaakbranche. ,,Het is laagdrempelig. Mensen moet zich er thuis voelen.”

In november kreeg het tweetal de sleutels van het pand. Belangrijkste ingreep: het rookhok werd er meteen uitgesloopt. Daarmee is ruimte gecreëerd voor het biljart, dat eerst in het midden van de kroeg stond. Op die plek staat nu een grote tafel. Een sfeervol bloemetjesbehang siert de muren.

De kaart is, naar eigen zeggen, overzichtelijk. ,,Ik moet het zelf kunnen doen”, klinkt de logische uitleg van Van der Meulen, die in haar eentje de keuken runt. Na vijven krijgt ze hulp van haar man, die zijn reguliere baan aanhoudt. Naast de keuze uit een aantal plates is er van maandag tot en met vrijdag een andere daghap, af te halen of in het café te nuttigen. ,,Natuurlijk is het spannend”, erkent de nieuwe eigenaresse. ,,Maar alles reacties zijn tot nu toe positief en enthousiast.”

Meer info en openingstijden op mamas-eetcafe.nl.