Inloopavond Platform Bolsward met burgemeester De Vries en wethouder Wielinga

BOLSWARD - Platform Bolsward organiseert op woensdagavond 6 februari weer een inloopavond voor de burgers van Bolsward. Ditmaal in de Gasthuiskerk. Aanvang 19.30 uur.

Tijdens de avond passeert weer van alles de revue. Iedereen die wil weten wat er in Bolsward speelt en hoe we daar mee omgaan doet er goed aan om langs te komen. Ook burgemeester Jannewietske de Vries en wethouder Gea Wielinga zullen aanwezig zijn om hun visie op Bolsward toe te lichten.

Verder gaat het over de omgevingsvisie die voor Bolsward opgesteld gaat worden. Wat is een omgevingsvisie precies? Esmeralda Popkema van de gemeente zal het uitleggen. Bezoekers horen hoe ze mee kunnen praten om hun wensen voor de stad kenbaar te maken.

Leon Slootjes, de verkeersspecialist van de gemeente, zal vertellen hoe het staat met de herinrichting van de binnenstad wat betreft de verkeersstromen. Komt er éénrichtingsverkeer? Wat voor invloed heeft dat op belangrijkste verkeersaders in de stad? Met simulaties zal hij laten zien wat de gevolgen zijn bij de verschillende opties.

Gea Wielinga, die als wethouder Bolsward in haar portefeuille heeft, wil de Bolswarders graag leren kennen. Ze hoort graag wat voor de bezoekers belangrijke zaken zijn wat betreft de stad.

Yvonne Boonstra, de archeologe van de gemeente, vertelt over de opgravingen achter het stadhuis. Ze neemt de aanwezigen mee op een reis door de eeuwen heen. Wat is er gevonden? En wat vertelt dat over onze voorgangers die hier leefden? .

Ook is er weer ‘De minuut van..’, waarin deze keer Jan Sangers aan het woord komt die vertelt over de plannen met de oude Bolswarder schuit de ‘Koopmanswelvaart’. Ook horen de bezoekers van Optisport wat de plannen nu zijn met het zwembad. Tot slot vertelt het Sociaal Collectief over het welzijnswerk voor jeugd en ouderen. (Zelf ook iets zeggen? Opgeven kan via de site platformbolsward.nl)

Na de pauze is het podium geheel en al voor de burgemeester. Aan de hand van tal van vragen zal zij haar visie geven op Bolsward en omgeving.

Inloop in de Gasthuiskerk, Gasthuissingel 33, vanaf 19.00 uur.