Scholen Greidhoeke winnen Friese Onderwijsprijs

LEEUWARDEN - De vier scholen van het project ‘Greidhoeke goes Onderwijs’ zijn de winnaars van de Friese Onderwijsprijs in de categorie basisonderwijs. Gedeputeerde Sietske Poepjes reikte de prijs vrijdag uit in het provinciehuis in Leeuwarden.

Leerlingen volgen bij het project Greidhoeke goes Onderwijs de reis van de grutto naar Fryslân en terug. Kinderen maken kennis met de landen die de grutto bezoekt. De andere landen maken op hun beurt kennis met de Friese kunst en cultuur. De jury waardeert de aantrekkelijke en veelzijdige uitwerking van dit project door de 4 samenwerkende basisscholen. Met een popsong over de grutto en het Greidhoeke journaal is het een origineel en aansprekend project, aldus de jury.

De deelnemende scholen zijn De Opslach (Wommels), De Romte (Itens), De Stjelp (Baard) en It Bynt (Winsum). Zij wonnen ook de publieksprijs.

De Onderwijsprijs is ingesteld om de creativiteit en inventiviteit in het onderwijs onder de aandacht te brengen. De winnaars ontvangen een plastiek (de Bronzen Olifant), speciaal ontworpen door het kunstenaarscollectief De Provinçialen. De provinciale winnaars zijn automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. De finale van de Nationale Onderwijsprijs is op 27 maart 2019 in Leiden.