NK Medailles voor atletes uit Bolsward en Exmorra

APELDOORN - In Apeldoorn vond zaterdag de ‘Nationale CD Indoor’ plaats; het Nederlands kampioenschap atletiek voor C en D junioren. Ruim 1200 atleten en atletes strijden hier jaarlijks om de felbegeerde medailles op diverse onderdelen.

Eerstejaars D-junioren Milou Sieperda en Anthe Troost, beiden uit Bolsward en uitkomend voor A.V. Horror uit Sneek, presteerden hier uitstekend. Dit kan ook gezegd worden van tweedejaars D-junior Yara de Boer uit Exmorra die lid is van A.V. Lionitas uit Leeuwarden.

’s Ochtends vanaf 10:00 uur stonden er voor diverse onderdelen voorrondes en halve finales op het programma. Anthe Troost presteerde hierbij uitstekend op de 60m horden en mocht zodoende ’s avonds haar opwachting maken in de finale. Ook Milou Sieperda deed het fantastisch en plaatste zich voor finale van het kogelstoten. Voor Yara werd het een lange zware dag doordat ze zich voor maar liefst vier finales wist te plaatsen.

Deze finales begonnen met de 4 x 50 estafette. Yara was hier slotloopster van haar team ‘Lionitas girls’. Voor dit onderdeel was maanden getraind en dat bleek niet voor niks te zijn geweest. Yara kwam als eerste over de finish en werd met haar team Nederlands kampioen.

Ondertussen was Milou gestart met de finale van het kogelstoten. Een jaar geleden had niemand kunnen denken dat ze in de finale zou staan, maar in de afgelopen maanden liet de atlete uit Bolsward al een paar keer zien dat ze bij kogelstoten met de besten mee kan. Ook nu ging dit erg goed. Na de eerste ronde stond ze al gedeeld derde en doordat ze bij de tweede poging (9,29 meter) nog verder kwam deed zo volop mee voor het kampioenschap. Na zes rondes kon de balans worden opgemaakt en was de bronzen medaille een feit.

Yara wist vervolgens nog een mooie vijfde plaats bij het kogelstoten te behalen. Bij het hoogspringen had de Nederlands kampioene outdoor haar zinnen gezet op een podiumplek. Uiteindelijk sprong er maar 1 meisje hoger dan haar, maar door een hoger aantal foutsprongen eindigde ze met een vierde plaats net naast het podium.

Inmiddels was het 19:00 uur geworden en werd het tijd voor de spectaculaire finales van de loopnummers. Op de 60 meter horden wist Anthe met een tijd van 11.49 seconden een prachtige zesde plaats te behalen. Daarna kwam Yara in haar race nog dicht bij een medaille, ook nu leverde dit een mooie vierde plaats op. Met een clubrecord en een tijd van 9.98 seconden was dit ook het maximale dat er in zat.

Nu is het even tijd om bij te komen en nog een paar leuke wedstrijden te doen. Daarna zal de focus gelegd worden op De National D-spelen en het NK Meerkamp die komende zomer gehouden worden.