Tymen Bijlsma en Ferdinand van der Zee winnen Wallballtoernooi

BOLSWARD - KV Bolsward organiseerde zaterdag 19 januari een Wallballtoernooi voor de jeugd en senioren in sporthal de Middelzee. Deze kaatsvariant heeft inmiddels een vast plekje gekregen op de wedstrijdagenda van KV Bolsward.

Er werd sportief en enthousiast gestreden om de prijzen. De wallballspelers gingen de strijd aan in het dubbelspel en allemaal kwamen ze in wisselende samenstelling in actie, waarna het individuele klassement kon worden opgemaakt.

Bij de jeugd won Tymen Bijlsma zeven van de acht speelrondes en behaalde hiermee de overwinning. Silvan Elzinga en Rutger Altenburg slaagden erin om ieder vier speelrondes te winnen en een gelijkspel te behalen, zodat het totaal aantal gescoorde punten de uitslag moest bepalen. Na wat rekenwerk mocht Silvan Elzinga de tweede prijs in ontvangst nemen en voor Rutger Altenburg was er de derde prijs.

Bij de senioren was Ferdinand van der Zee de meest succesvolste met vijf keer winst van de zes speelrondes. Dirk Kuperus werd tweede met vier gewonnen speelrondes en een gelijkspel. De derde prijs was voor Yoram Elzinga met driemaal winst en een gelijkspel.